Pages

6 December 2011

03 DISEMBER 2011

tarikh itu adalah satu sejarah
sejarah yang sukar diulang semula
hanya kenangan bertamu dalam mimpi
sekiranya masa boleh diputarkan semula

bermula sejarah baru dalam hidup
tangungjawab kini menjadi satu amanah
akan aku galas semampu daya ini
akan aku berikan kebahagian pada amanatku

memang ku masih rindukan nya
apa daya dia pergi tak akan kembali
hanya tinggal suratan takdir
mengharap hikmah sebaliknya

kepada ayahanda yang nun disana
akan ku iringi mu doa sebagai bekalan mu disana
semoga allah tempatkan mu bersama orang yang beiman
jangan gusar kita akan bertemu bersama

Terima Kasih

2 December 2011

TENTANG AYAH


assalamualaikum..hari ni mood aku nak share smthng dgn korg... kalau korang nak taw Aku rapat dgn ayah aku,walaupun ayah aku garang,tapi aku masih bleh rpt ag dgn dier,mmg r kdg2 ayah aku ni kolot skit bla ak mnta pndpt,mcm tangapan negatif dia bg dr positif, bila jd mcm tu aku blah je msuk bilik mls aku nk lyn ayah aku yg tlalu naif bg aku,semua xbleh,itu xbleh,ini xbleh,apa yg bleh pon aku xtaw .......kdng2 aku myumpah mcm tu ja....jht kan aku..aku sellu bangkang ckp dia,ap yg dia swoh aku jrg r nk wat law dia dh mgamuk baru aku terhegeh2 nak wat tu pon mulut aku myumpah seranah,
tapi bila ayah aku masuk spital...aku mula pk ap jenis anak mcm aku nie ,mlawan ckp dia ,marah dia, xdengar ckp dia,aku nyesal sb aku x jg perasaan dia,aku tgok dia kat spital mmg ayah aku sesak nafas r ..hati aku nangis bila tgok keadaan dia mcm tu, ni kali pertama ayah aku berjauhan dgn aku lebih 1 ari....aku sebak tgok dia,aku balik rumah apa yang aku boleh kata setiap sudut aku nampk dia lagi la aku sedih........sebelom aku tdor aku amik baju dia , aku pluk baju tu sbelum tdo..

aku cuma boleh berdoa semoga allah bagi kesempatan pada aku untuk menjadi anak dia yg baik serta aku takkan melawan ckp dia itu janji aku bila dia sembuh nnti..so korng jgn jd mcm aku...dh ayah sakit mula terhegeh2 nk insaf,so jga la ayah selagi dia ada , korg hargailah ayah korg tu k..

kepada ABDUL RAHMAN IBRAHIM:
akak sayang kan ayah,akak rindu nak bergurau dgn ayah,kami lemah tanpa ayah,
semoga ayah cepat sembuh dr penyakit ayah
......amin........

Terima Kasih

1 December 2011

AKU MULA JAUH


kini aku mula jauh dari satu mimpi indah
hanya tinggal kisah kepedihan dalam hatiku
cintaku tulus halus ku hadiahkan untukmu dahulu
tapi kau gugurkan rasa itu di persimpangan tika aku sedang menunggumu
apa ertinya satu penantian jika hanya berbuahkan kekecewaan,
malamku hanya menjadi semakin sayu
siangku menjadi mendung seolah tahu kesakitan rasaku
pernah dulu aku cuba kunci hatiku untukmu
tapi kau tembus dengan janji-janji manis mu
aku mula akur dan terus berharap kau kotakan seluruh katamu

tapi mengapa kau pergi sebegitu sahaja
kau meminta aku memilih yang lebih baik dari mu
apa kau mula pudar dalam kasih sayang yang kau lafazkan dulu
mana impian yang kita janjikan ,
tak akan rela aku menunggumu

ya allah aku mengerti sekiranya kau jauh,
kerana aku yang mula menjauh dari rahmatmu
kau ampunilah dosa-dosa ku
berikan aku kehidupan yang baru
semoga aku tabah menghadapi perjalanan hidupku yang kau atur..

......amin.....

Terima Kasih

Qiss Colection :8:






salam semua....ok sebelum aku tido aku nak share r dgn korang..mmber aku ajak wat part time jual tudung..tapi masalahnyer aku ni xpandai menjual so aku nak korang yang kunjung blog aku nie sama2 "LIKE" page Qiss Colection sebab tudung member aku jual nie mmg cantik r..rugi law
korang xtgok ,harga pon murah ,shawl pon ader hishh x rugi pon ...untuk sesaper yng tgh cri tudung yng cun2 hah bole le buka pesbuk korang pastu crie
Qiss Colection ok aku tunjuk r skit2 ap yang ad kt page QISS COLECTION atau korang bole pegi kat fb owner Mizs Qiss okay apa2 pon layan dulu pic tudung2 katsnie yer..
hah!! tudung kat atas ni kalau pegi kenduri kendara okay nie...so korg rasa mcm mn???
kat atas ni byak pilihan

Bila aku tgok pic tudung nie plak aku ttba jer tringat rozita che wan tu ahah...aku rasa mcm pernah r tgok dia pakai tudung stail mcm nie.. tp apa pon ttp cantik






















...ni page Qiss colection so sila berkunjung untuk tgok apa yg lebih menarik kat sana......ok daaa mmmuuahhh..


:8::8:
Terima Kasih

29 November 2011

video

hahahhah....... dah lama aku xupdate blog nie..aku tension tol mcm mn aku nk bg cntik ag blog nie..tmbh gadget pon aku xpandai...mmg la byak tutorial mcm mn nk add widget ...tp still mcm tu gak..lantak la...lma skit ok kot....huhmmm apa2 pon layan lagu ni dulu..daaaaa



Terima Kasih

Blog Aku Miskin Copyright © 2015. Design by MaiGraphikDesign